11 november 2012

Vintage Winter Wardrobe

Nu när det blivit kyligt och vintern är påväg är det ju ganska skönt att ha plagg i sin garderob som håller en varm, samtidigt som man är klassisk och använder vintagplagg.
På efterfrågan tänker jag dela med mig av mina tips om hur du får en fullständig vintage garderob inför kommande vinter.
I detta inlägget tänker jag gå igenom basplaggen, ytterkläder och skor.

Mitt bästa tips att hitta vinterplagg som är vintage är att leta på både Ebay och Etsy. Där finns ju som känt inte bara mycket att välja mellan, utan man kan även hitta plagg till riktigt bra pris! Annars är det bara att leta i era lokala vintage/secondhand butiker.
Prio ett i min vintergarderob är att ha en lång kappa som går över knäna. Jag väljer gärna en neutral färg, som svart eller brun, för att lättare kunna matcha med resten av min vintergarderob. Figurssydd och klockad är modellen för mig.
För att göra kappan lite vassare kan man köpa till pälskragar i olika färg, och för att göra det ännu mer festligt brukar jag fästa en stor, " blingig" brosch på kragen.

Kappa i 40-tacls modell
 från Posh Girl Vintage

Fejkpälskrage från Etsy.


När kylan verkligen börjar bita är den skönt att ha någon som värmer huvud och öron när man är ute, Något som tyvärr då ofta händer är att en frisyr åker på köpet. Mitt bästa tips är att hitta en stickad turban i 40-tals modell med lagom elasticitet för att inte trycka ner och tynga lockarna.

1940-tals turban från Etsy
 
 
 


På fötterna då? Det finns inget värre än att frysa om fötterna! Nylonstrumpor brukar ju inte hålla värmen direkt, så köp ett par grövre stickade strumpbyxor från t.ex H&M el Lindex. Att va välklädd i all ära, men frysa ska man inte göra.
Då gäller det ju såklart att ha ett par rejäla skor också.
De flesta vinterkängorna från förr var fodrade med päls för att hålla värmen. Frågan är då hur man ställer sig till äkta päls. Personligen köper jag inte gärna några plagg i äkta skinn och päls vilket gör att jag hellre köper skor i nyproduktion.

Pälsfodrad Art deco sko från Etsy
 
 
Svart fodrad "mormors"
känga från office.co.uk
 
 
 
Från Miss L Fire, finns även
i färgerna grön och brun.
 
 
 
Hoppas ni är nöjda såhär långt och att jag kunnat ge er lite tips och inspiration till era vintervintage plagg.
 
/ Lady A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar